Toeren

Ruta Vía de la Plata, Spanje

De Ruta Vía de la Plata is een toeristische route die van Sevilla (Andalusië) naar Gijón (Asturië) loopt, van zuid naar noord dus. Of andersom, want je bepaalt zelf in welke richting de route pakt en of je deze volledig of slechts ten dele aflegt. Grofweg volgt de Ruta Vía del la Plata de N630, een nationale weg die de vier onafhankelijke regio’s Andalusië, Extremadura, Castilië en León en Asturië met elkaar verbindt.

Op en langs de Ruta is er rijkelijk veel te doen, zien en beleven, maar is dat genoeg voor een volledige motorreis? Ja. En nee. Alleen al de enorme dichtheid aan toeristische hotspots maakt de reis zonder meer de moeite waard. Dat gezegd hebbende kom je als bochtenverwende motorrijder niet helemaal aan je trekken. Maar gelukkig is daar een oplossing voor: links en rechts van de hoofdroute zijn er ontelbare mogelijkheden om jezelf en je motor op de kleinste, soms zeer veeleisende en uitdagende bergtrajecten op de proef te stellen. Je moet alleen wel weten waar. Daarom hebben we samen met de lokale organisatie Travelbike drie dagtochten samengesteld, die geen enkele toerrijder of band koud zou laat. Je vindt ze hieronder.

Ga je de Ruta zelf narijden, deel dan één of enkele van je mooiste foto’s met ons. Vind je jezelf terug in MotoPlus, dan levert je dat ook nog eens het enige echte MotoPlus T-shirt op!

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-