Toeren

Het Groene Hart

Zuid-Holland, met grote plaatsen als Rotterdam, Den Haag en Leiden, is niet direct de eerste bestemming die je te binnen schiet voor het betere toerwerk. De provincie herbergt echter ook het Groene Hart, iets waar je als motorrijder dan wel weer vrolijk van wordt. Tijd voor een bezoekje!

Na de start bij de McDonalds in Bleiswijk duik je al snel e het waterrijke gebied van het Groene Hart in. De route zit vol met smalle weggetjes die omgeven zijn met knotwilgen en nauwelijks een berm hebben. Vanwege het vele water heeft deze route dan ook de naam Blauwe Hart gekregen, in plaats van Groene Hart. Onderweg kom je zoals altijd twee MotoPlusPunten tegen: het eerste vind je na een kleine 37 kilometer in Roelofarendsveen (Restaurant Wagenaar), het tweede bevindt zich in het plaatsje Noorden, op 76 kilometer in de route (Café De Klinker).
Aansluitend gaat het via onder meer de Nieuwkoopse Plassen en het centrum van de Nederlandse sierteelt, Boskoop, naar het eind van de route: Hotel Van der Valk in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Startpunt: McDonalds, Bleiswijk
MotoPlusPunt 1: Restaurant Wagenaar, Roelofarendsveen
MotoPlusPunt 2: Café De Klinker, Noorden
Eindpunt: Hotel Van der Valk Rotterdam/Nieuwerkerk, Nieuwerkerk aan den IJssel

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Groene Hart Nederland Zuid-Holland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-