Nieuws

Producttest en aankooptips 5 allround textielcombi’s

Hoewel het motorkledingsegment de laatste jaren behoorlijk in de breedte is gegroeid, is de textielcombi vanwege zijn allround kwaliteiten nog altijd het meest geliefd. Het aanbod is dan ook zeer divers en ruim. Wij maakten met vijf heel uiteenlopende outfits een flinke trip om te kijken waar hun sterke en zwakke punten liggen!

Flinke trip inderdaad, daar komt een allround textielcombi immers pas echt goed tot zijn recht. Voor het avondlijke rondje rond de kerk pak je doorgaans snel een jeans met kek jackie, maar ga je langer op pad met variërende temperaturen en mogelijke weersomstandigheden, dan wil je natuurlijk niet voor één gat te vangen zijn. En dus togen we met vijf testrijders in vijf verschillende textielpakken naar het zuiden van Frankrijk. De temperatuur was daar overdag meer dan aangenaam, waardoor we nogal wat waarde hechtten aan het ventilerend en ademend vermogen van de outfits. Voelt de binnenzijde klam aan, gutst het zweet van je rug? Hiermee zijn we overigens direct aanbeland bij een belangrijk punt: iedereen ervaart warmte en kou op geheel eigen wijze, daar is geen vast testprotocol voor op te stellen.

Daarnaast is ook de bouw van iedere rijder anders. Het betreft in dit geval dan ook geen klassieke producttest met een puntentabel en een winnaar en verliezer, maar een individuele beoordeling van elk pak, waarbij de testers sterren uitdelen in vier categorieën: veiligheid, weer, comfort en uitrusting. Voor het criterium veiligheid hebben we de protectoren, voor zover aanwezig, aan een schokdempingstest in het laboratorium onderworpen. Daarbij viel op dat de meeste fabrikanten er klaarblijkelijk nog steeds van uitgaan dat de koper de rugprotector er zelf bij aanschaft of in het bezit is van een strap-on exemplaar. Alleen Rukka biedt in haar damesoutfit Comforina (mannenversie heet Comfo-R) het volledige arsenaal aan, inclusief rug- en heupprotectoren. Met een prijskaartje van een flinke € 1.098,00 (Comfo-R € 1.208,00) is deze combinatie echter ook de duurste uit de test.

Het goedkoopste pak is dat van Louis huismerk Rekurv, waarvan de complete set nét geen vijfhonderd euro kost. Dat scheelt een flinke slok op de borrel, maar dat is ook deels de insteek van deze test. We onderzoeken simpelweg wat er voor verschillende outfits te koop zijn, en wat je krijgt voor welke bedrag? Het is dus de bedoeling ook dat ze onderling verschillen, met slechts één enkele voorwaarde: ze moeten wel waterdicht zijn. Dit alles trouw aan het motto: alles heeft zijn eigen doelgroep. Alle bevindingen, data en prijzen vind je in de afzonderlijke kaders van de verschillende pakken. In de vijf overige kaders vind je alle belangrijke informatie over een allround textielcombi, evenals diverse tips met betrekking tot de aankoop!

 

 

Gerelateerde artikelen

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

reactie(s) - 20 september, 2023

Je hebt werkpaarden en sierpaarden. Die wijsheid staat als een paal boven water, toch? Tot je een oude en nieuwe ...
Lezerstest KTM Duke-modellen

Lezerstest KTM Duke-modellen

reactie(s) - 20 september, 2023

Komend jaar viert de KTM Duke alweer zijn dertigste verjaardag, nadat de Duke 620 in 1994 de opmaat vormde voor een ...
Vergelijkingstest 4 crossovers

Vergelijkingstest 4 crossovers

reactie(s) - 20 september, 2023

Crossover-motoren verbinden verschillende werelden met elkaar en vormen zo de allrounders voor dagelijks gebruik, ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-