Nieuws

Producttest 8 allround motorhandschoenen

Wij Nederlanders staan bepaald niet te boek als het meest vrijgevige volkje ter wereld. Spaarzaam als we zijn geven we liever niet teveel centen uit, waar we dan wel weer veel voor terug willen krijgen. En dat is precies waar het in deze producttest om draait: wat bieden deze acht paar allround handschoenen, met een prijskaartje van onder de honderd euro?

‘Kijken, kijken, niet kopen!’ Iedereen die in een zonnig vakantieland over een markt of boulevard met talrijke souvenirwinkeltjes heeft gestruind, heeft voorgaande woorden ongetwijfeld al eens naar het hoofd geslingerd gekregen. Ja, de gemiddelde Nederlander is erg op de centen, zo is althans het algemene beeld dat men internationaal gezien van ons heeft. Is dat erg? Helemaal niet, we hebben gewoon graag veel waar voor ons zuurverdiende geld, en daar is niets mis mee. En daarmee zijn we bij het eigenlijke thema van deze producttest aangekomen: wat hebben deze allround motorhandschoenen in huis, ondanks hun relatief gunstige prijs?

De maximum prijs voor de deelnemers in de test bedraagt namelijk honderd euro. En omdat we het wel degelijk over allround motorhandschoenen hebben, moeten ze voor verschillende doelen en/of rijstijlen geschikt zijn. Sporthandschoenen dienen een te specifiek doel, wat ook geldt voor bijvoorbeeld korte, goed ventilerende zomerhandschoenen. We richten ons daarom op de meer toergerichte modellen, die afhankelijk van de fabrikant luchtig of juist warm, en al dan niet waterdicht zijn. Dat laatste was namelijk geen voorwaarde voor deelname aan deze test, maar zonder uitzondering zijn alle deelnemende handschoenen dat wel.

Of althans, dat zouden ze moeten zijn, zo wordt beloofd in de folder. Allemaal zijn ze namelijk voorzien van een wind- en waterdicht membraan, dat echter niet in alle gevallen ook daadwerkelijk beschermt tegen binnendringend water. En dat is behoorlijk ergerlijk, want niemand zit op natte handen te wachten. Zelfs de bij de meeste modellen aanwezige vizierwisser biedt dan weinig troost.

Wat betreft de waterdichtheid komen met name de handschoenen van iXS en Held bijzonder goed voor de dag. Naast een goed functionerend membraan zijn beide aan de binnenzijde van een extra regenbarrière voorzien, die voorkomt dat de voering zich met water afkomstig van de jas volzuigt. Beide handschoenen maken bovendien de sier met een zeer hoog draagcomfort en doen hun werk zo goed, dat je je mag afvragen waarom je überhaupt meer geld aan een paar handschoenen zou moeten uitgeven.

Het antwoord daarop leveren de testwinnaar van eerdere producttesten met duurdere exemplaren. Voor die extra centen krijg je bijvoorbeeld de keuze uit meer hoogwaardige en gespecialiseerde materialen als kangoeroeleer en kevlar. Deels bieden de duurdere handschoenen vaak ook betere ventilatiemogelijkheden, onder meer dankzij de zogenaamde tweekamer-technologie. Dat brengt echter ook additionele kosten met zich mee bij zowel de fabricage als verkoop, terwijl lang niet iedereen op die extra snufjes zit te wachten. Althans niet voor die hogere prijs. Onder de streep dus goed nieuws voor ons ‘zuunige’ Hollanders: ook voor een bescheiden prijs koop je uitstekende handschoenen die zich met liefde over je handen ontfermen!

De volgende handschoenen werden in de test onder de loep genomen:

Alpinestars Valparairso v2 Drystar
Büse ST Match
Course Trail
Furygan Dirt Road
Held Travel 6.0 Tex
iXS Glasgow-ST 2.0
LS2 Frost Man
Modeka Panamericana

Gerelateerde artikelen

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

reactie(s) - 20 september, 2023

Je hebt werkpaarden en sierpaarden. Die wijsheid staat als een paal boven water, toch? Tot je een oude en nieuwe ...
Lezerstest KTM Duke-modellen

Lezerstest KTM Duke-modellen

reactie(s) - 20 september, 2023

Komend jaar viert de KTM Duke alweer zijn dertigste verjaardag, nadat de Duke 620 in 1994 de opmaat vormde voor een ...
Vergelijkingstest 4 crossovers

Vergelijkingstest 4 crossovers

reactie(s) - 20 september, 2023

Crossover-motoren verbinden verschillende werelden met elkaar en vormen zo de allrounders voor dagelijks gebruik, ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-