Nieuws

Het grote MotoPlus jaaroverzicht

Het jaar 2022 is werkelijk voorbij gevlogen. In ons beroepsmatige leven hebben we ook weer het nodige meegemaakt het afgelopen jaar. De meest opvallende zaken zetten we voor je op een rijtje…

Alsjemenou
Het TT-weekend begint en eindigt altijd met een toeristische rit van de kust naar de heide. Op de heenweg stuiten we plots op een afzetting, maar de verkeersregelaar ernaast schuift die gedienstig aan de kant. Hij ziet ons waarschijnlijk voor motards aan want we rijden plots op het afgesloten parcours van het NK Wielrennen nabij de VAM-berg. Mogelijkheden om er vanaf te komen zijn er niet. Al die tijd hopen we maar een ding: laat ons alsjeblieft niet tegen de rijrichting inrijden! Na een paar kilometer kunnen we van het parcours af. Geen wielrenner gezien. Pascal Eenkhoorn pakt goud als wij op de dijk langs de baan zitten. (AvdW)

Leukste interview
Zonder ook maar iemand te kort willen doen, is het gesprek met Leen Rehorst hét interview van 2022. De 91-jarige moet vanwege zijn leeftijd bij de HMV stoppen met zijn geliefde wegracesport. Een probleem: hij wil niet. “Ik begin pas.” Het met de nodige Haagsche verwensingen doorspekte gesprek in zijn camper op het rennerskwartier van het TT-circuit leert dat niet iedere hoogbejaarde berust in zaken die voor hem worden besloten. Hoe Rehorst zich voelt nu het gedwongen einde van het racen nadert? “Belazerd.” (AvdW)

Verrassing op wielen
Verketter me, maar het rijden met de elektrische Energica Experia was een feestje. Wat een fijne motorfiets. Oogt goed, zit comfortabel, rijdt heerlijk, heeft een redelijke actieradius en het ding loopt als een kogel. Duidelijk een gevalletje van next level in de categorie elektrische motoren. De aanschafprijs is ook weer een verrassing; een onaangename. (AvdW)

Lekker vooruitzicht
Volgend jaar gaan mijn motormaatje Peter en ik eindelijk naar de TT op het Isle of Man. Hoeveel filmpjes ik al niet zag van toeschouwers die zich kapot schrikken als een totaal uitgemolken superbike op topsnelheid voorbij komt, ben ik vergeten, maar in 2023 ervaar ik het zelf. De sfeer, de snelheid, het kippenvel; laat maar komen allemaal. (AvdW)

De voorrijder from hell
Charmant, elegant glimlachend, klein van stuk en ook nog eens een Française. Barbara Collet is het allemaal. Bovendien is ze voorrijder en in haar voetspoor leer je direct waarom mensen haar Barbara Dangereux noemen. Dit dametje houdt er op de openbare weg een tempo op na waarvan zelfs John McGuiness opkijkt (echt waar). Pirelli huurde haar in voor de introductie van de AT41 allroadband. Dankzij mevrouw Collet weten dat het rubber meer kan dan je ooit voor mogelijk houdt van een allroadband. (AvdW)

Gerelateerde artikelen

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

reactie(s) - 20 september, 2023

Je hebt werkpaarden en sierpaarden. Die wijsheid staat als een paal boven water, toch? Tot je een oude en nieuwe ...
Lezerstest KTM Duke-modellen

Lezerstest KTM Duke-modellen

reactie(s) - 20 september, 2023

Komend jaar viert de KTM Duke alweer zijn dertigste verjaardag, nadat de Duke 620 in 1994 de opmaat vormde voor een ...
Vergelijkingstest 4 crossovers

Vergelijkingstest 4 crossovers

reactie(s) - 20 september, 2023

Crossover-motoren verbinden verschillende werelden met elkaar en vormen zo de allrounders voor dagelijks gebruik, ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-